Zapraszamy 20 sierpnia do Lubuskiego Centrum Winiarstwa na finał XVII edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i lokalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i lokalną na szczeblu regionalnym.
Głównym celem konkursu jest identyfikacja i promocja tradycyjnej żywności, produkowanej przez lokalnych wytwórców, w oparciu o tradycyjne technologie z wykorzystaniem regionalnych surowców. Będzie to zatem niebywała okazja, aby spróbować potraw z różnych zakątków naszego regionu.
Nagrody zwycięzcom wręczą marszałek Elżbieta Anna Polak oraz wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn na Placu Przypałacowym w Muszli Koncertowej.
Start imprezy – godz. 11:00 w Lubuskiem Centrum Winiarstwa
Fianał konkursu godz.14.00 w Centrum Zaboru w Muszli Koncertowej
Szczegóły konkursu : NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO